Ta hand om kropp och hushåll med bikarbonat i skafferiet

Det finns vissa saker som man icke vill vara utan. I badrummet så bör det finnas handdukar och tandkräm och i köket så bör man ha salt och även en stor förpackning bikarbonat. Faktum är att bikarbonatet också kan vara bra att ha i badrumsskåpet då det inte enbart är hälsosamt för kroppen utan även bra för städning.

vad

Bikarbonatet kallas också för natriumvätekarbonat och det här är en form av natriumsalt. Icke att förväxla med natriumkarbonat, tänk på detta om du köper på allt-fraktfrittse, där finns bägge sorterna i livsmedelskvalitet.

När man får saltet i ren form så är det vitt och det löses icke upp så enkelt i vatten. Man använder sig av bikarbonatet på så flertal olika sätt men här ska vi se lite närmre på det där med välbefinnande för kropp och för hem.

Ta hand om din hälsa med bikarbonat

Visste du att du kan bli av med halsbränna med bikarbonatet? Magsyran som kan ta sig upp i matstrupen har ett lågt PH-värde. Det måste den ha därför att smälta mat och döda bakterier och parasiter. För att hindra det sura så kan man köra med en halsbränna huskur med natriumbikarbonat.

Blanda en tesked av bikarbonatet i ett glas vatten och drick detta. Utför det här innan du äter och icke efter så att du inte rubbar matsmältningsprocessen som behöver syran. Det finns fler huskurer med natriumvätekarbonat som till exempel att bleka tänderna, och det finns de som anser att man kan hålla sig frisk längre om man enbart ser till att få i sig detta ämnet med jämna gap.

Det måste vara rent i huset för att man ska må bra

En aning smuts blir man måhända starkare av men om det är så att det inte är rent i kök och i badrum så kan det vara illa för hälsan. Du kan bikarbonat köpa med syftet att blanda pulvret med ättika därför att få till en smet som får bukt med bakterier såväl som med kalk.

Smeta på tvättfat i badrum och kök alternativt på prylar som har fått fettfläckar för att fort få fräscht. Det här är sannerligen en verkningsfull metod som är skonsam för dig och för miljön. Om man ska städa med pulvret så är det bra att välja ett bikarbonat storpack som man får till ett bra pris och som räcker till flertal månaders städbehov.

Kan man säga att bikarbonat samt bakpulver är detsamma?

I grund och botten så kan man säga att bakpulver samt bikarbonat är detsamma. I bakpulvret så finner vi natriumbikarbonat och stärkelse samt syra. Detta är ett medel som är lite svagare än den renodlade varianten.

Om du behöver bikarbonatet till jäsning i bakning så ska du tänka på att det räcker med mindre än vad som hade varit fallet med bakpulvret. dricka bikarbonat. Ifall det står 2 teskedar bakpulver så räcker det med 1 tesked bikarbonat för samma jäsningseffekt.

Tänk på att bikarbonatet kräver att man har en syrlig ingrediens i smeten. Detta kan vara filmjölk eller juice från någon citrusfrukt. Om receptet inte har någon syrlig ingrediens så kan det vara bättre att testa få fatt i bakpulver för att få den rätta jäsningseffekten.