C-vitaminer är väsentligt därför att kringgå vitaminbrist

Att äta kosttillskott har blivit allt mer vanligt. Om man utesluter många matgrupper från sin diet så är det förvisso så att man även utesluter vitaminer och mineraler. Det finns mycket populära dieter där man inte får nog med C-vitaminer därför att man undviker frukt.

På all-fraktfritt.se kan man köpa c vitamin som pulver mycket billigare än tabletter och är detsamma. Faktisk ännu renare då man inte behöver klibbmedel och släppmedel därför att kunna pressa till tablett.

Ta C-vitaminer därför att må riktigt bra idag samt imorgon

Om du är bekymmersam för att du måhända lider av cvitaminbrist så ska du veta att du knappast riskerar skörbjugg. Det krävs svårartad underskott under en längre tid för att tänder ska börja ramla ur munnen på en. Men man kan ju plågas av andra symtom som kan bli till då man inte får i sig nog med C-vitamin.

paprika

De bästa kosttillskotten som du kan använda dig av för att må bra

Det finns de som hävdar att man ska satsa på kosttillskotten som består av salter av askorbinsyra som exempelvis kalciumaskorbat. Det här kan vara bättre än fullkomligt vanliga tabletter med C-vitaminet eftersom man kan se en bättre verkan än med den vanliga askorbinsyran då kalciumaskorbatet tas upp av kroppen på ett effektivt vis.

Men det är tydligt att man kan observera bra effekt av skilda typer av C-vitamintillskott. Med C-vitaminbrus så kan man komma långt, och det här kan vara ett gott alternativ för den som anser att det känns komplicerat att börja äta mer frukt samt grönsaker. Läs mer på denna länk.

Kan man få i sig för mycket av C-vitaminet?

Ja, man kan råka ut för en c vitamin överdos om man får i sig överdriven av tabletter eller brus. Men det här betyder icke att man kommer att bli allvarligt sjuk för överflödigt c vitamin följer med urinen ut ur kroppen.

Det finns varningar för att nyttja sig av överdriven av detta vitamin ifall man har bekymmer med till exempel njursten då det finns forskning som visar på att man kan få njursten av för höga doser av vitaminet.

Det rekommenderade intaget för vuxna ligger på 75 mg. Ifall man är gravid så kan man intaga 85 mg per dag och när man ammar så kan man höja dosen till 100 mg.

Samtidigt ska man vara medveten om att upptäckaren av c vitaminet själv intog många gram per dag och borde veta bäst då han fick Nobelpriset. Cvitaminpiller brukar vara på 500 mg alternativt 1000 mg.

Något man ska vara aktsam med är det goda vitamingodiset som är till för barn. Ofta så är det format precis som vanligt godis men ifall barnet äter upp en hel behållare på en gång så kan det vara farligt. Man bör uppsöka hjälp så snart som man upptäcker vad som har hänt och dessutom vara beredd på att det här kan resultera I magont.

Rökare behöver extra c vitamin. Vid förkylning samt andra åkommer förbrukas c kvickt. Att ha tillräckligt med c kan förebygga sjukdom, blir man sjuk är det välkänt att man hastigt skall ta extra c vitamin, möjligtvis 3-4 gram dag, till man blir sund.

Behöver man minsann kosttillskotten ifall man äter frukt?

Detta är en bra fråga och beror helt och hållet på vem man är och hur man äter i övrigt. Det är avsevärt ovanligt i Sverige med brist på C vitaminer eftersom det finns så pass gott om frukt samt grönsaker året om. Under somliga perioder så måhända man har behov av lite mer och då är kosttillskotten en hjälp eftersom man möjligen inte hela tiden kan äta så mycket frukt samt grönsaker som krävs för att få i sig det dagliga behovet.