Bra gödning med blodmjöl som skrämmer djur

Namnet kan låta lite obehagligt men den som har en trädgård känner till att blodmjöl är en briljant produkt på så många olika sätt. Har man bekymmer med rådjur och kaniner som tar sig in i trädgården och äter tulpaner, rosor och annat så kan man prova att avskräcka med en blodmjölsblandning.

Man framställer blodmjölet från blod som kommer från slakthus. Det här blodet är fullt av protein samt lättlösligt kväve. Pulvret passar fint som gödning till växter såsom sallad, spenat, kål och olika lökar. Även buskar samt träd mår bra av den här typen av gödning.

blodmjöl

OBS: köp en livsmedelsgodkänd produkt om du skall gödsla grönsaker du därefter skall äta. Då är järnet och andra nyttigheter av samma kvalitet som det pulver man använder till järntabletter samt andra kosttillskott. Till prydnadsväcter kvittar det, en teknisk trädgårdskvalitet går fint.

Blodpulver används ofta som kosttillskott till hundar (finns på brahund.se) som behöver mer järn. Men pulvret kan också fungera avskräckande på rådjur, måhända till med bättre än vad det vanliga blodmjölet gör!

Använd benmjöl och blodmjöl som ett smart tillbehör till varandra

Det rekommenderas ofta att man använder sig av både blodmjöl och av benmjöl då man vill få förtjusande gödning i trädgården. Benmjölet har inte lika mycket kväve som blodmjölet men däremot en hel del fosfor vilket är fint. Benmjölet är bra som växtnäring till skilda typer av växter samt blodmjölet är speciellt bra till grödor som behöver snabbare näring.

Få till verkningsfull rådjursavskräckning med blodmjölet

Om det är så att Bambi ofta kommer på besök och mumsar i rabatter och på unga fruktträd så tvingas man göra något åt detta. Blodmjölsblandningar kan ge verkningsfull rådjursavskräckning därför att rådjuren inte tycker om blod-lukten.

Man kan göra det här på lite annorlunda vis. Dels så kan man helt enkelt fördela ut mjölet över rabatter och runt träd som ska skyddas och dels så kan man göra en blandning med (eller utan) ammoniak som man häller i en burk med hål eller doppar en påle i.

Burken alternativt pålen kan man sedan ställa ut bland buskar samt i rabatter för att på så vis skrämma bort rådjur såväl som kaniner och harar som kommit för att äta frukost, lunch samt middag.

Det är inte svårt att göra en mix med vatten (och ifall man vill med även ammoniak) men tänk på att detta är en smet som luktar riktigt illa. Också människor kan bli avskräckta! Ifall det regnar så kan man behöva iterera proceduren efter några veckor eftersom lukten då kan ha försvunnit med regnet.

En stor fördel med den här avskräckningstekniken är att den är pålitlig för människa samt djur. Dessutom så är det känt att det här fungerar bra. Man behöver alltså inte försöka förgifta rådjuren, skjuta av dem eller uträtta annat som kan störa grannar och andra djur som man ej störs av.

Det är heller inte speciellt kostsam att skaffa blodmjöl (finns bla. på allt-fraktfritt) och andra ingredienser som man kan behöva för en riktigt stinkande blandning. Dubbelklicka här för tillkommande information från blodmjöl.se. Man kan ju börja med att ställa ut käppar med oasisbitar för att därnäst fylla på med mjöl. Med tiden lär man sig hur man håller rådjuren borta.