Effektfullt med Saigon-kanel i kombination med 5:2-dieten

I Vietnam, som ju tidigare hette Saigon, växer en kanel som blivit uppkallad efter det forna namnet på landet. Det är en art exklusiv för provinsen Quâng Nam där den växer längs de centrala bergskedjorna. Saigonkanalen, eller den vietnamesiska kanelen, har en gudomlig rejäl kanelsmak eftersom den består av mer av eteriska oljor än vanlig kanel. Gillar du kanel kommer du att älska den här kanelen.

Det finns även många hälsoeffekter av saigonkanel, vilket är anledningen till att vi tar upp den här. Det är inte bara den underbara smaken som gör gott för dig, utan man vet även att kanel hjälper dig med blodsockerkontrollen och det sägs att exakt saigonkanelen är enormt verkningsfull på det.

Saigonkanelen hjälper dig handskas med blodsockersvängningarna så att du inte blir lika sockersugen, och den ökar kroppens insulinkänslighet med upp till 29% vilket betyder att kroppen producerar mindre insulin. Just när du drar igång din diet och kroppen håller på att vänja sig vid sin nya bränsletillförsel kan kanelen reducera de symptom som många får den första perioden.

Saigonkanelen är lite dyrare än vanlig kanel, men effekterna sägs vara betydligt större och därtill är endast smaken av saigonkanelen värd de extra kronorna. Saigonkanel kan du påträffa i välsorterade hälsokostbutiker alternativt beställa via nätet. Det latinska namnet för vietnamesisk kanel är Cinnamimum Loureiroi och på marknaden är kanelen beryktad både som Saigonkanel och vietnamesisk kanel, vilket kan vara bra att veta för att undgå förvirring.

En kaloribomb är animaliska produkter. Vi stoppar i oss uppemot 85 kg kött per person och år och det är mycket mer än det finns belägg för att vi gjort någonsin i historien. För bara 60 år sedan var den siffran på blott 50 kg per person och år. Att dra ner aningen på köttet är en kvick väg mot bättre hälsa. diet 5.2

Prova detta recept när hungern faller på under fastedagarna: Gör en kopp grönt te och tillsätt därpå en tesked saigonkanel, sju droppar citronsaft och en halv tesked ren honung. Himmelsk dryck som får dig att både glömma hungern samt hantera blodsockerfallet!