Skydda miljön och blanda ditt eget snus med glycerin

Visste du att glycerin är en betydelsefull beståndsdel i snus? För det innefattar icke endast smak och doft. Visst går det att bara blanda tobak, men utan glycerin får du inte rätt konsistens, längre hållbarhet och den förhöjda smakupplevelsen. glycerinet tillför en del sötma och har samtidigt en konserverande verkan.

glycerin

Vad är egentligen glycerin och vad är glycerol?

Man använder ju båda namnen glycerin och glycerol. Men är detta verkligen samma sak? Exakt samma produkt, men med olika namn. Det har skett ett namnbyte, glycerin heter numera Glycerol.

Glycerol är en söt ganska tung trögflytande vätska med mycket hög kokpunkt. Det är glycerinet som ger ett vin dess fyllighet.

glycerin avdunstar inte för att det är fuktbevarande. Detta används bland annat i vattenlås för att förhinda vattnet att avdunsta och ge dålig illaluktande luft.

Glycerol går att blanda upp med vatten och alkohol men blandar sig inte med olja. glycerinets fuktighetsbevarande egenskaper utnyttjas i en mängd olika hudvårdsprodukter och som vi tidigare informerat även vid snustillverkning.

När man önskar ge ett vin en viss sötma och öka dess fyllighet används ofta glycerol. Glycerol används också som en tillsats till en del oljor och fetter.

Vid all snustillverkning eller överhuvudtaget alla livsmedel är det mycket viktigt att bara använda glycerol som är godkänd för livsmedelstillverkning. Det finns mängder av olika typer glycerol speciellt framtagna till olika användningsområden som kan vara direkt skadliga att förtära.

Korrekt typ av glycerinet i ditt snus då är du på den säkra sidan.

Det är faktiskt inte så ovanligt att finna glycerolen i produkter som man använder för hygien. Att glycerol även har bakteriehämmande egenskaper utnyttjas till fullo exempelvis i munvatten.
Att använda glycerinpreparat för internt bruk innebär också att man nyttjar det i rätt mängd. För att hitta den bästa balansen och smaken kanske du måste prova olika recept. Ingen bra idé att chansa hej vilt. Om du är novis inom snustillverkning rekommenderar vi att du letar upp ett säkert och beprövat recept om snustillverkning.

glycerol köper du smidigast och sannolikt allra billigast på nätet

glycerin eller Glycerol hittar du online på Tradera eller Prisad. Klicka på denna länk nu för mera info. Finns alltid i många storlekar på hembryggning.se och allt-fraktfritt.se. När du passerat tillverkning för eget bruk finns all-fraktfritt som säljer upp till 1 350 kg förpackningar (1 000 liter IBC pallconatiner.

Du får rätt produkt och rätt mängd hemskickad du är beredd att starta tillverka snus. Det är alltid bättre att köpa lite för mycket än att sakna så du inte kan avsluta tillverkningen på rätt sätt. Som du har sett är detta inte en produkt som bara lämpar sig för snustillverkning. Du blir glad av ditt goda snus och barnen blir glada av att du gör slime eller såpbubblor tillsammans med dem. Slime eller snus, det går lika bra!