Överraska gästerna med en aning absint till middagsbjudningen

En dryck som har varit rätt så mytomspunnen är absinten som rentav har varit förbjuden i vissa länder. I Sverige har man hela tiden kunna dricka absint som är en förfriskning baserad på anis, fänkål och malört. Men drycken har varit mer eller mindre populär under tidernas gång och det är icke allihopa som gillar den rätt så beska smaken.

äkta

Ett annat namn på absint är den gröna fen och under det här namnet så finns det en hel del berättelser om dryckens potens. Man menade rentav att den kunde vara besatt på något vis då det verkade som att de som drack absinten blev galna. Ett exempel på detta är konstnären Van Gogh som ska ha skurit av sig sitt öra efter att ha druckit från den gröna fen.

Men nu finns det självklart de som anser att konstnärer som Van Gogh förmodligen blev en aning tokiga av att mixa sina egna färger med farliga ämnen och att man knappast kan skylla på absinten för detta. Du kan således bringa malört, tujon samt frambringa egen grön sprit utan oro för att du skulle bli dåraktig av detta.

Göra egna drinkar med absint med korrekt redskap

Tänk på att du behöver korrekt redskap för att tillverka din egen absint. Man kan använda sig av absintessenser (Prestige har en hel serie Absint med äkta tujon, dessa är jättebra, finns på hembryggning.se, http://allt-fraktfritt.se/absinthe-set-och-tillbehor.html, Tradera mfl.) som innehåller örterna som man är ute efter, och så gäller det att ha en ihålig absint sked för att få sötman i drycken. Om det ej blir lite sött så är det komplicerat att intaga absinten.

Den absinthe Sverige kan bjuda på är vanligtvis hemmagjord och det betyder att det blir så bra som man gör det. Med korrekt verktyg och god balans mellan ingredienserna så ska man kunna få till en dryck som kommer att lämna avtryck. Det blir helt enkelt svensk absinth i din egen tappning.

Man kan blanda i ytterligare örter men det här blir lite överkurs för den som är ny på att blanda egna drinkar. Håll dig till de ursprungliga ingredienserna då du tillreder för första gången. Tujon är den ingrediens som du inte vill missa då det är den som antas giva effekten som man får av den här drycken. Tujonen kan faktiskt vara dödlig men ej i den dos som man använder i absinten.

Det är ej absinten som är riskabel utan alkoholen i drycken

Något som man måste inse då det handlar om den här typen av drycker är att det minsann är alkoholen som är den farligaste ingrediensen. Om man blandar ihop absint och bjuder vänner på någon gång ibland så är det helt säkert att dricka men om man gör det till vana att intaga absinten till frukost, lunch samt middagsmål så kan det bli problem. absintessens med malört tujon.

Dagens absinter är även fria från färgämnen som kan vara farliga så man kan ej säga att den gröna fen är samma sak som den en gång var. Håll bara koll på hur mycket du dricker och var återhållsam med att ge för mycket till personer som har lite besvär med sin alkoholkonsumtion.