Kan man lindra artros med hyaluronsyra kosttillskott?

Det finns kosttillskott som lanseras som riktigt bra för den som tränar hårt och som inser att kroppen inte återhämtar sig så bra mellan de olika träningstillfällena. Med hyaluronsyra kosttillskott så är tanken att man ska tillföra de utsatta lederna det ämne som förekommer naturligt i ledbrosk och ledvätskan.

I och med att man vet att hyaluronsyrans halt blir lägre vid artros så skulle man ju kunna tänka sig att man skulle kunna använda sig av kosttillskotten för att lindra och hejda artrosens utveckling.

Lindra artros med hyaluronsyra kosttillskott

Men frågan är ifall man med kosttillskott faktiskt får den önskade effekten. Det finns en hel del hyaluronsyra artros forskning, men här har man mest sett på effekterna av injektioner av den naturliga sockermolekylen. Vid injektioner så har man sett att tillförd hyaluronsyra inte har så stor smärtstillande effekt. Därmed inte sagt att kosttillskotten inte kan ge god effekt.

De som använder kosttillskotten

Något som dock är rätt intressant att se är vad idrottare som använder sig av kosttillskotten säger. Här rör det sig inte om sambandet hyaluronsyra artros utan enbart om att få en verkan där man upplever att leder kan återhämta sig och att man slipper besvär med knän, rygg samt händer.

Det tycks helt klart finnas ett samband mellan bättre återhämtning samt kosttillskotten som innefattar hyaluronsyran. Med tanke på det här så kan det förstås vara så att också den som lider av artros kan se en fördel av dem, och då speciellt ifall det rör sig om en person som sportar mycket.

Inte bara för leder

För många så är hyaluronsyra synonymt med fin hy. Med åldern så minskar mängden hyaluronsyra i kroppen och man har i studier sett att tillförsel av krämer samt injektioner av hyaluronsyra kan förebygga torrhet såväl som rynkor. glukosamin extra 700. Att ämnet har en intensiv effekt på våra kroppar råder det inget tvivel om, men det är verkligen viktigt att man använder det på korrekt sätt.

Vill man bli fri från rynkor så bör man använda sig av en kräm eller få injektioner medan knarriga leder samt knän kan dra större nytta av hyaluronsyra tabletter.

Behandling av artros

Ifall man har drabbats av artros så kan det finnas bättre alternativ som exempelvis glukosamin tabletter. Glukosaminet är känt för att funka som en hjälp mot artros på så vis att det smörjer leder och på andra vis stöder kroppen att bilda mer brosk. Glukosamin mot artros kan vara att råda hellre än att ta hyaluronsyra kosttillskott. Glukosamin omvandlas till hyaluronsyra i kroppen, det tar ca 3 veckor så innan dess märker man ingen effekt. Glukosamin är idag omklassat från kosttillskott till läkemedel i Sverige och finns på apoteket, priset har gått upp i jämförelse mot kosttillskott.

Glykosamin livsmedelskvalitet

Säkra kosttillskott

Något som är mycket viktigt att tänka på är att det idag finns en internationell marknad för förfalskade kosttillskott. Ifall du vill använda dig av hyaluronsyra kosttillskott för att må bättre alternativt för att få finare hud så ska du hålla dig till svenska tillskott som är godkända i Sverige. Glukosamin till hund av fabrikat Gelest är samma produkt de säljer som kosttillskott för människor i de länder där det räknas som naturläkemedel. tex. UK. Köp på svensk sajt som allt-fraktfritt.se, CDON eller Tradera. På så sätt riskerar man inte att få farliga preparat hemskickade, och som inte är producerade enligt svenska regler.