Finns det något fungerande medel mot artros?

Då var morgon medför svårigheter att röra på kroppen som vanligt och längre stillasittande ger stel i lederna och liknande upplevelse så kan man misstänka att man har drabbats av artros. Om man får det konstaterat att man har artrosen i en viss del av kroppen alternativt måhända på flera ställen så undrar man förstås ifall det finns medel mot artros som funkar.

Det kan kännas en aning trist att man idag inte kan bota artros men det här betyder inte att man kommer att behöva leva med stelhet och ont för resten av livet. Ju tidigare man kan konstatera att man har sjukdomen desto bättre. Med rätt medicin för artros så kan man både dämpa smärta samt bromsa utvecklingen av artrosen så att man åtminstone inte blir sämre.

ont i lederna glukosamin hjälper

Medel mot artros som fungerar

Ifall det har gått långt så kan man behöva kraftiga mediciner som skänker smärtstillning och som dessutom är antiinflammatoriska. Den här typen av medel mot artros är ingenting som man kan hålla på med hur länge som helst och det bästa är ifall man redan från början kan använda sig av säkra kosttillskott som innehåller ämnen som kommer att hjälpa brosktillväxten och även ge lindring av smärta.

Det finns som sagt inget artros botemedel men det finns gott om naturliga läkemedel mot artros. Ett exempel på detta är glukosamin som bevisat fungerar för att smörja leder samt ge lindring. Man kan även ta glukosamin msm preparat som kombinerar svavel med glukosaminet vilket kan ge ännu bättre verkan. Man kan ta msm och glukosamin var för sig, tillsammans.

I korthet kan man då säga att msm kraftigt minskar förslitningen, mildra värk och bygger upp lederna. Glukosaminet, som med ålder tillverkas i för liten mängd av kroppen, omvandlas (efter 3 veckor, det är därför det står “verkar inom 3 veckor” i reklamen) till ledsmörjvätskan hyalonsyra. När ledvätskan är på plats och det inte längre är brist på ledvätska slutar det göra ont, eller i varje fall minskar atrosvärken.

Rätt dosering och tålamod

Har man ont i kroppen så kan det vara svårt att ha tålamod och den omedelbara lättnaden som man får med tyngre droger kanske lockar. Men det är viktigt att tänka långsiktigt. Idag så drabbas både unga och gamla av artrosen i olika kroppsdelar och det är angeläget att man får en behandling av artros som är bestående och säker. Både msm är ämnen som skall och måste finnas i kroppen, det är bara för lite vid hård belastning, träning eller pga. ålder eller mathållning.

Med naturliga medel mot artros så skadar man inte kroppen men här gäller det att ha tålamod. Tar man glukosamin tabletter så “ska” det ta åtskilliga veckor innan man ser resultat och då kanske man får intrycket av att medicinen inte fungerar. Det är för lite ledvätska och processen tills glukosamin omvandlats till hyaluronsyra tar ungefär 3 veckor

Det gäller att minnas att man inte helt kan bota artros och följaktligen så kanske man alltid kommer att erfara viss stelhet och emellanåt värk. För att kosttillskotten ska få större effekt så kan man förbättra kroppen med träning och också se över hur man belastar de leder som har drabbats av ledsvikten. När andra muskelgrupper kan inträda och stötta så blir påfrestningen på den utsatta leden mindre och det är även ett bra sätt att behandla artrosen på.

Glukosamin såldes förr som atros kosttillskott och naturläkemedel men är idag registrerat som atros läkemedel och har hamnat på apotek till enorma priser. Flera handlar därför Glukosamin för djur. Vad man inte vet är att för dessa produkter gäller andra regler under Jordbruksverket.

Det finns ett undantag, Gelest glukosamin för djur tillverkas under full livsmedelskontroll i kontrollerade livsmedelslokaler av skolad livsmedelspersonal. Glukosaminet är både food grade och pharma grade, tillverkat och packat med livsmedelskontroll och Egenkontroll under tillsyn av myndigheten i Svedala. Av den enkla anledningen att samma produkt säljs i England, Tyskland och andra EU-länder som kosttillskott för folk. Bara etiketten skiljer. glukosamin läkemedelsverket.

Ultimata artros medicinen

I och med att det finns lite olika preparat samt medel mot artros så kan det löna sig att testa sig fram. Kombinationer kan också vara smarta men kom ihåg att ge det alltid som krävs för att verkligen bedöma ifall en viss artros medicin funkar eller inte. Glukosamin är ett rätt så säkert kort såväl som strandnypon och musselolja (glukosamin är den rena produkten), men det finns mycket mer att upptäcka och utvecklingen går framåt varpå vi får nya intressanta medel mot artros.