Få den perfekta gräsmattan med kärlek, tålamod samt en aning järnsulfat

Det finns en i var stad. Du vet precis vem som har den där perfekta gräsmattan som ser ut som en fet bädd av lent gräs. Men visste du att du också kan få den här gräsmattan genom att tillämpa kärlek och tålamod, och genom att använda järnsulfat. Genom att inleda använda järnsulfat mot mossa så kommer du att få en fullkomligt annan känsla för din trädgård och mossa gräsmatta.

dunk gti

Bearbeta gräsmattan med järnsulfat två gånger per år

Det krävs verkligen ej mer än två behandlingar per år med järnsulfat för att se en skillnad. Under våren så är det dags att gödsla, men innan du gödslar gräsmattan så bör du grunda med järnsulfatet (låt ickelevande mossa ligga kvar) för att bli av med mossan före gödslingen.

Det här är något som samtliga trädgårdsexperter är väl medvetna om och något som du kan dra kolossal gagn av. Vattna med järnsulfatblandning återigen någon gång i september. Det här kommer inte bara att vara bra mot mossa på gräsmattan, det kommer också att verka förebyggande mot svampsjukdomar.

Det är alltså inte så tidskrävande att använda järnsulfat i gräsmattan och med mossa GTI, en ejektorflaska från allt-fraktfritt.se eller en ändamålsenlig spridarramp så blir det väldigt lätt att få till rätt järnsulfat dosering.

Har man en avsevärt markant tomt så kan det vara förståndigt att använda sig av en dunk (ejektorflaska som blandar koncentrat samt vatten 1:20) som man lätt kopplar till trädgårdsslangen för att på ett enkelt sätt gå runt och spraya gräset med blandningen.

Så visar du gräset din kärlek

Det kan självklart diskuteras om det faktiskt stämmer att kärleksfull hantering av växter påverkar på ett bra sätt men faktum är att det finns studier som visar på att plantor samt gröda växer bättre då man har en positiv hållning till dem.

Du behöver inte ha gröna händer samt drömma om ängar samt frodiga trädgårdsland för att synliggöra din gräsmatta kärlek. Det faktum att du tar dig tid för att processa med järnsulfat och vatten är tillräckligt för att gräset ska uppleva din positiva attityd.

När du ser resultaten av din omtanke så kommer du att uppskatta din trädgård än bättre och det blir till ett rent nöje att frambringa ett individuellt schema för behandling av ditt gräs. Du får med andra ord mycket större glädje av gräsmattan då du aktivt tar hand om den.

Med tålamod så kommer det att gå vägen

Något man icke får glömma bort är att järnsulfatbehandlingar inte är magiska. Beroende på hur ditt gräs ser ut, vad det växer på, och hur mycket mossa som finns så kan det ta mer eller mindre tid att bli av med mossan.

Men som regel är det hur lätt som helst för järnsulfatet är både en gräsnäring som skänker grönare gräs och dödar mossa inom några dygn, oftast på 1 dygn.

Mixa järnsulfat med vatten, vattna ut järnsulfatet eller spraya ut det med ejektorflaska (alla prylar och järnsulfat finns att inhandla på allt-fraktfritt.se, emellanåt på prisad.se och på så oväntade ställen som hembryggning.se). Låt den svartnade döda mossan vara kvar, den multnar och blir föda till gräset. Klicka Här och nu för mer information mossa gräsmatta.

Med tålamod så kommer du längre. Möjligen är det så att du får fatta att denna sommar ej kommer att komma med den perfekta gräsmattan men att du är på gynnsam väg tack vare rätt behandlingar.

Misströsta inte, satsa på bra järnsulfat för gräset och ta även reda på hur du ska gödsla, städa samt motverka ogräs i gräsmattan på korrekt sätt så att du tids nog får den där tjocka mattan som man mår så bra av att beskåda samt vistas på.