Egentillverkad lakrits I hemmet

Man behöver enbart börja prata om lakrits för att det plötsligen ska smaka en aning salt runt läpparna. Men sanningen är förstås den att äkta lakrits inte är salt. Man tar fram lakritsen från lakritsroten men det godis som vi svenskar är så galna i är saltlakrits och den får man fram med hjälp av lakritspulver som tas fram på syntetisk väg och som även kallas för salmiak.

lakritspulverlakritslakritsrotpulver

Använda lakritspulver för att göra eget lakritsgodis

Det är klart att du kan göra ditt eget lakritsgodis hemma. Det här är ej så svårt som man kan förmoda. Man kan rentav få fram lakritspengar och övrigt som ser proffsigt ut men då gäller det förstås att ha korrekt verktyg. Egentligen så är det inte svårare än som så att man gör en kola med lakrits extrakt för att erhålla den salta lakritssmaken.

Det finns fler efterrätter samt godis som man kan tillverka med den här smaken. Har man blott lakritspulver hemma så kan man improvisera en hel del och ta favoriter och revidera dessa till lakritsvarianter. Det här kan man åstadkomma till ett slags event där man bjuder in vänner och familj som likaså får laga eget godis så att man till sist kan ha en lakrits provning där en segrare koras.

Ifall du icke vill göra egna lakrits recept så kan du upptäcka dem online

Om du ej har så mycket fantasi och helt enkelt inte begriper hur vanlig kola ska bli till lakritsgodis så finns det mycket hjälp att hämta online. I matforum så delar folk med sig av egna lakrits recept och du kan självklart likaså se filmer på hur det hela går till vilket kan vara till kolossal hjälp.

Det är mycket sällan som man behöver rålakrits för att följa recept. Stundtals så kan man behöva ett lakritspulver som kommer från lakritsroten och detta finner man hos hälsokosten. Men ifall det är så att det ska vara salmiakpulver så handlar det således om ett salt.

Festligt att överge traditionella recept och våga satsa på något utstickande

Man skulle ju kunna tro att vi svenskar som är så tokiga i lakrits äter detta oavbrutet men faktum är att det finns mycket kvar att utveckla inom nischen lakritsgodis. Med en aning lakritspulver i skafferiet så kan du pröva dig fram och försöka upptäcka nya kombinationer. Var ej rädd att testa, salt och sött går likaså bra ihop. Det hela handlar om sammansättningen.

En ingrediens som man icke behöver vara rädd för att använda

I och med att lakritspulvret är en så pass billig ingrediens så kan man gott experimentera med det. Har man svenskar på besök så är chansen god att de kommer att uppskatta smaken endast för att den är salt och påminner om lakrits. Har man däremot visit från utlandet så eventuellt man ska vara en aning aktsam med den här smaken. I många andra länder så kan nämligen salmiakgodis och även saltlakritsen verka som alltför mycket och ej alls som godis.