Citronsyra och vinsyra ser till att hemmet blir rent samt fräscht

Städa bör man… men ifall man städer med farliga kemikalier så måhända man icke mår så fint. Då kan det vara fint mycket bättre att nyttja sig av citronsyra eller vinsyra för att få det rent och snyggt därhemma. Det här är naturliga syror som är åtminstone lika effektiva som de kemikaliska produkterna som man får lägga ut dyra pengar för.

rengöra

Men innan du skaffar en burk med syra så ska du vara väl medveten om hur du kan använda pulvret och även tänka på att dessutom naturliga ämnen kan bli farliga om man får i sig för mycket av dem.

Städa maskiner i hemmet med citronsyra

Något som är utmärkt med citronsyran är hur den helt äter upp smuts. Man får bort fett, kalk och annat som man inte vill ha på och i maskiner på ett så enkelt sett. Ta en helt ordinär snabbkokare som exempel. Istället för att köpa farliga kemikalier för avkalkning så kan du nyttja citronsyra som du blandar i kokhett vatten i kokaren därför att därpå låta det hela stå en stund.

OBS: man ska alltid handla livsmdelsgodkänd syra till allting som kommer i kontakt med mat alternativt dryck. Till allt I själva verket, detta är så ren syra att den kan använda i drycker, godis, efterrätter med mera. Alltså ätas och drickas.

Med vinsyra så får man en dylik verkning och man kan minsann få bort rostfläckar med vinsyran vilket ej är så dumt då man möjligtvis har en maskin i köket som fungerar perfekt men som ser rätt bedrövlig ut för att den har börjat rosta. Med citronsyra tvättmaskin (ca 100 gram brukar räcka) mår fint av så blir det skinande rent igen och all dålig lukt går bort.

Diskmaskin: det är bara att hälla lite pulver i facket där du normalt sett lägger maskindiskpulver och köra igång med diskmaskinen tom från disk. Detta är effektiv diskmaskinrengöring och du bör omedelbart få en maskin som luktar gott och ser förnäm ut därinnanför återigen.

Man kan minsann även köra med citronsyra tvättmaskin blir finare av. Det är i stort sett samma förfarande (ungefär 100 gram citronsyra) och helt ofarligt för nästkommande tvätt.

Rent i badrummet utan farliga kemikalier

Ifall du hör till de som inte vill nyttja kemikalier i badrummet men samtidigt inser att något mer än vatten måste till för att få bort kalk och sådant som luktar illa så är citronsyran ett bra alternativ. Rent praktiskt så är det bara att processa ytor som ska rengöras med syran och låta det hela stå ett tag. Skölj av och torka för ett perfekt resultat.

Man kan till och med tvätta toaletten med syran. Häll en stänk ner i toaletten och låt det hela verka en stund innan du tar fram toalettborsten för att skrubba. Detta leder till en mycket renare samt snyggare toalettstol.

Betydelsefullt att tänka på då du vill använda dig av citronsyran

Något som man kan glömma bort är att citronsyran är ett grymt starkt medel även om det rör sig om en oförvanskad produkt. Ifall du rengör din vattenkokare så måste du se till att spola bort rester av citronsyra ordentligt innan du använder kokaren igen. Om du får alltför mycket syra i dig så kan det leda till illamående samt värk i magen och det är inte roligt. Det här kan även vara bra att tänka på då du vill göra rent i diskmaskinen, kör den en gång extra efteråt utan disk.

Det viktigaste är att icke överdriva. Man måste inte använda mycket för att få den effekt som man är ute efter då man använder sig av den här syran.