Atros händer kan få allvarliga konsekvenser ifall det inte behandlas i tid

Nu för tiden använder vi våra händer på flertal olika sätt. Pekskärmar, telefoner och datorer leder till mycket ensidiga rörelser och det här leder i flertal fall till både stelhet samt värk. Den artros händer kan drabbas av kan bli väldigt besvärande för när man inte kan nyttja sig av fingrar som normalt så kan det bli besvärligt att få något gjort.

glukosamine bild

Man kan säga att den här typen av artros skiljer sig en hel del från den som man kan få i andra kroppsdelar på så vis att man verkligen får komplicerat att fungera både hemma och på jobbet.

Atros händer symptom

Artrosen smyger sig för det mesta på och märks i inledning som stelhet. Ledsvikt är ganska vanligt förekommande och många kan vara med om att det är en aning tufft att komma igång efter längre stillasittande och att man efter överbelastning kan bli svullen, varm samt även känna smärta i fingrar och händer.

När man upplever stelhet och smärta så är det inte säkert att man har den artros händer kan drabbas av. Det kan dessutom vara annat som leder till att det gör ont. Men i det här läget så ska man inte fortskrida med överbelastningen och med det samma undersöka vad stelheten och smärtan beror på. glukosamin kondroitin.

Naturmedel mot artros

Det finns riktigt bra naturmedel mot artros som är vetenskapligt bevisade som effektiva mot både stelhet och smärta. Man kan inte bota artros men man kan uträtta något åt den smidighet som man har i lederna och man kan också hjälpa brosk på så vis att åter produktionen kan gynnas med naturliga preparat.

Det är förstås centralt med bra kost vid artros men kosten är inte jämt nog. Med glukosamin tabletter eller pulver och andra tillskott, som msm så kan man få bättre verkan.

Mer än kosttillskott

Det finns mycket mer att göra då man vill dämpa samt hejda utvecklingen av artrosen. Det är exempelvis känt att övervikt kan vara en orsak till sjukdomens progress och då är det bra att genast göra något åt detta. Går man ner i vikt så minskar man belastningen på knän, höfter och rygg, och det kan lämna goda resultat.

Händerna och fingrarna måhända inte är lika påverkade av kroppens tyngd och här kan överbelastning vara en anledning till att artrosen utvecklas. Om man skriver på datorns tangentbord ofta, eller på övrigt sätt sliter på händer och fingrar så kan det vara bra att se över hur man kan modifiera sitt rörelsemönster.

En sjukgymnast kan ge bra artros behandling på så vis att han eller hon kan synliggöra viktiga övningar för att härda kroppen och återfå flexibilitet. Ifall man upplever stelhet och smärta så är det förståndigt att så snart som möjligt få komma till en kunnig sjukgymnast samtidigt som man kan börja se på naturmedel mot artros. När man väljer naturmedel för behandling mot artros så väljs svensktillverkat i hälsokosthandeln alternativt på pålitliga svenska sajter som allt-fraktfritt.se alternativt CDON.

Artrosen i händer kan drabba alla

Med tanke på hur ofta vi använder oss av händerna för att styra den moderna tekniken så är det inte så konstigt att se att även unga kan få den artros händerna skadas av. Det är alltså inte bara äldre som får den här sjukdomen så också unga ska ta symtom på allvar och söka hjälp så snart som möjligt.