Använd eterisk oljor på skilda sätt

Flertal som precis upptäckt eteriska oljor finner sin vardag mer välbehaglig. Man kan använda sig av eteriska oljor på en aning olika vis och vilken man ska välja beror fullständigt på vad syftet är. Är det möjligtvis så att du behöver bli på lite bättre humör alternativt behöver du en naturlig antilöss metod?

ekologiska

Börja med att lära dig mer om aromaterapi

Innan du beställer doftolja så kan det vara förståndigt att du lär dig en aning mer om aromaterapi. Det finns mycket upplysning online och man kan självklart även läsa en bok som handlar om ekologisk hudvård med eterisk olja.

Även om oljorna är naturliga och säkra så är det viktigt att koppla att ekologiskt inte jämt betyder milt. En vegetabilisk olja med stark lukt kan påverka ditt humör kraftigt. Detta kan ju vara mycket positivt men om man väljer inkorrekt doft så kan det få omvänd följd.

Hur ska man använda sig av doftoljorna?

Ett mycket enkelt sätt att använda sig av doftoljor är att satsa på en säker doft som till exempel lavendelolja som de flesta gillar. Den här oljan kan man tillämpa som massageolja som den är eller genom att addera den till en annan ekologisk samt naturlig massageolja.

När man masserar med en god doft så påverkar det ens mentala tillstånd. Lavendel är känd för att vara en doft som har en lugnande verkan. Detta blir perfekt efter en stressig dag på jobbet!

Om man väljer pepparmintolja så får man en kylande och uppfriskande verkan. Det här kan göra susen en riktigt varm och svettig sommardag. Massera in i fötterna för att få den kylande effekten. Pepparmintolja skänker även bra smak i hemgjort godis, polkagrisar och tandkräm.

Man kan nyttja de eteriska oljorna på tre skilda sätt. Som hudbehandling, att inhalera eller att äta. När man masserar med oljorna så får man samtidigt den andra effekten tack vare den goda doften. Förtäring ska man vara försiktig med eftersom inte allihopa doftoljor är gjorda för invärtes bruk.

Populära smaker för godis är eukalyptusolja, stjärnanisolja (Kungen av Danmark smak), anisolja, pepparmint och citrusoljor som citron, apelsin och mandarin.

För inandning så kan man addera några droppar av oljan till en luftfuktarmaskin, detta så att man får doften i rummet på ett behagligt sätt. Man kan likaså droppa en aning i bastun, droppflaskor är bra till eteriska oljor.

Viktigt att tänka på med doftoljor och deras effekt

Man bör ta det få försiktigt då man börjar prova med doftoljorna. De kan som sagt ge mycket starka effekter och det särskilt under känsligare perioder i livet som då man är gravid. Testa dig fram och håll ett öga på din kropp samt ditt sinnes reaktioner.

När det gäller massage och zonterapi så är det likaså relevant att man vet vad man gör. Det kan verka enkelt och ofarligt att trycka mot olika punkter i ansiktet och på kroppen men ifall man gör detta på inkorrekt sätt så kan det få effekter som inte är så behagliga.

Ett säkert sätt att införskaffa hög kvalitet samt garanterat outspädda eteriska oljor är att handla från allt-fraktfritt.se, då köper man därutöver utan mellanhänder.

Lär dig således mer om hur du skall applicera eteriska oljor innan du handlar en doftolja att börja prova med. Något som är otroligt enkelt och bra att göra är att gnida rosmarinolja i nacken och bakom öron på barn som går i förskolan. Faktum är att löss icke klarar doften av detta, så det funkar ju också som lusmedel.