Tokigt Pizza Party med Blåbärspaj med Mjukost som efterrätt

Letar du efter recept på pizza som du kan bjuda på under kalas?

Smak och färgsättare för vispgrädde: blåbär

Oavsett om du vill göra en läcker och lockande mild eller en het och välsmakande maträtt till middag, så är många av dem så lätta att du troligen vill fundera på att låta andra assistera dig att åstadkomma samtliga de annorlunda typerna som du kan komma att njuta av.

Till exempel kan du vara I behov av ett bra recept för att göra till ett pizza party.

Om du gör dem på festen, möjligtvis flera av de som kommer till partyt vill bidra till att åstadkomma sin egen eller åtminstone assistera dig att välja ingredienser.

När du har barn och låter dem hjälpa dig, kommer de troligen att vara glada och vill villigt hjälpa till att göra en familjemiddag alternativt en härlig dessert åt familjen som alla kan dela ihop.

De tycker det är kul att göra degen, välja fyllningar och toppning på stora pizzor eller små enskilda pizzor för sig själva.

Om du ger dem tillfälle att hjälpa dig kommer de att känna sig som en stor del av familjen och senare innan du vet ordet av, kommer de att göra dessa aptitretande recept själva för att betjäna dig.

Nedan finner du en härlig efterrättspizza som mixar smaker och aromer av blåbär och cream cheese.

Den är simpel att göra och innehåller endast ett fåtal ingredisner som är lätta att finna.

Använd detta recept och modifiera det till din egen smak.

Exempelvis, snarare än att göra blåbär samt färskost, kanske du vill testa jordgubbar, banan eller kanske till och med melon samt cream cheese.

Recept på Blåbär samt färskost Efterrättspizza

Vad du behöver

1 bägare mjöl

¼ kopp strösocker

½ kopp smör eller margarin

1 kopp vispgrädde

1 paket uppmjukad färskost ungefär 240 gram

1 kopp strösocker

1 blåbär aromer

Hur man gör det

Värm ugnen till 175 grader C.

I en stor skål lägger du i mjöl, strösocker samt smör eller margarin. Blanda ihop bra tills du kan göra en boll av degen.

Tryck ut denna blandning slätt på en 12 tums pizza pan.

Placera i ugnen för att bakas i ca 8 till 10 minuter eller till dess brödet fått en lätt gyllenbrun färg.

Ta ut ur ugnen och låt brödet kallna tills du kan vidröra det.

Med samma skål blandar du vispgrädde, den uppmjukade cream cheesen och strösocker.

Blanda i blåbärsarom (efter smak) i grädden ihop i skålen tills blandningen är tjock och smidig i konsistens.

Skeda denna fyllningsblandning över det kylda brödet slätt och därefter placera det i kyl för att kylas ned i minst 3 till 4 timmar.

För allra bästa resultat kyl det hela gärna under natten.

Detta är enbart en av de många olika typer av specialpizza du och din familj kan lära sig att göra och njuta av. går det att vispa grädde som varit fryst