Experimentera att göra bubbel vin

Att göra sitt eget mousserande vin kan vara en mycket komplicerad process om du väljer att göra det genom den traditionella “Methode Champenoise”.

Cider vinsats finns på http://allt-fraktfritt.com/hembryggning-20.

Men det finns en alternativ förfarande som ger fantastiska resultat med ett minimum av möda.

Även mousserande vin kan göras från en antal annorlunda material, Chardonnay, Pinot Noir och Riesling är de föredragna druvsorterna.

Det är bäst att använda en välsmakande kvalitet alla druvor alster för att göra champagne.

Man kommer att tarva en hydrometer före du börjar anrätta din ”champagne”.

Dessa kan köpas rätt så billigt på internet.

Det är angeläget att utgångspunkten visar mellan 1, 070 samt 1, 080 samt ej högre.

Därjämte behöver man ett grundläggande hembryggningspaket för de initial bryggningsstegen.

Jag föreslår att man nyttjar ölbryggning kapsyler (inte att förväxla med kronkorkar samt buteljeringshattar), alldenstund de ska fungera som en preliminär tryckhållare.

Man behöver oxå en kapsyltång samt ett litet antal hattar för den sekundära bryggningen (till skillnad från bryggning utav övriga drycker kräver champagne flera faser).

1) Starta med ditt bas vin. Följ de vanliga förfarandena för att göra vit vin upp till slutet utav jäsningen.

2) Så snart jäsningen har upphört, begagnad hävert för att flytta vinet till en öppen spann.

Vinet borde vara lite grumligt, om inte lägga till en del jästsediment från botten utav jäsningskärlet.

3) Gör en simpel sockerlag med 25 gram rörsocker per liter vin.

För att göra denna sirap, värm en mixning utav en del vatten och två delar socker (räknat på volym). Värm till kokpunkten.

Blandningen blir till sirap när kokpunkten är nådd.

4) Rör om sockerlag, mjukt men djupt, i vinet.

5) Nästa steg är buteljering med hävert, flytta vinet omedelbart till champagneflaskor begagnad bara flaskor för mousserande viner, övriga glasflaskor kommer ej att kunna hantera det tryck som byggs upp.

6) Ställ flaskorna lodrät på en sval plats i 3 månader.

Vinet skall vara färdigt idag med speciell bottensats på botten, om inte låt stå i ytterligare en månad alternativt tills det är kristallklart.

Sedan denna cykel låt dem stå i kyl vid 0 C att utfälla kristaller över jästen.

Detta kommer att assist hålla ner jästen när du häller upp.

När flaskorna skall öppnas är en emotionell ingrepp där det mesta utav innehållet kan spruta ut om du inte tillverkar det på rätt fason.

Såvida du ej är en mästare på denna färdighet kan detta kanske vara ett bäst tips:

Snabbhet är det väsentliga i denna ingrepp om man önskar behålla det större av din mousserande vin.

Placera en tom mottagare på en vinkling framför flaskan som du oxå vinklar samt ta bort locket på flaskan.

Det tar lång träning att åstadkomma att flaskan kan öppnas utan att innehållet sprutar ut.

Men om det idag finns något som heter ”imponatoreffekt” så är den 100 % när du öppnar din första egentillverkade champagneflaska i glada vänners lag.

Jag har ej skrivit något om den vanliga vintillverkningen som krävs som bas till detta, alla komplement för detta hittar man enkelt på webben. Läs mer om Drinkmixer & Sötning